Rosacea

Rosacea is een chronische aandoening die gekenmerkt wordt door roodheid in het gezicht. Vaak is rosacea een progressieve ziekte, dat wil zeggen dat het met de tijd erger wordt/toeneemt.

Het beïnvloedt vooral mensen van voornamelijk Noordwest-Europese afkomst en heeft de bijnaam ‘vloek van de Kelten’. De bijnaam komt oorspronkelijk uit Groot-Brittannië en Ierland. Rosacea komt voor bij beide geslachten, maar komt bijna drie keer vaker voor bij vrouwen. De piek ligt bij de leeftijd tussen 30 en 60.

Rosacea begint meestal als roodheid op de wangen, neus of voorhoofd, maar kan ook voorkomen op de hals, borst, oren en hoofdhuid.

In sommige gevallen veroorzaakt rosacea semipermanente roodheid, couperose, rode bultjes, rode ogen, brandend/stekend gevoel en een rode neus.

Mogelijke oorzaak van rosacea gevonden

Uit een onderzoek is de mogelijke oorzaak van rosacea gevonden. De wetenschappers vertellen dat de symptomen worden veroorzaakt door twee typen eiwitten. Deze eiwitten zijn betrokken bij ontstekingsreacties en mensen met rosacea hebben deze eiwitten in hoge mate op en/of in de huid.
(Bron[Engelstalig]: http://www.medicalnewstoday.com/articles/78839.php)

Rosacea komt voor in verschillende vormen en in verschillende niveaus.

Behandelen van rosacea